Τρίτη, 16 Απρίλιος 2013 07:21

Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου €15 εκ. από την International Life

Η εταιρεία ενισχύεται σημαντικά με την ΑΜΚ και την αυξανόμενη κερδοφορία

Την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της InternationalLife, ύψους €15 εκ. αποφάσισε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013. Η ΑΜΚ θα πραγματοποιηθεί με την έκδοση νέων μετοχών υπέρ των παλαιών μετόχων της εταιρείας, αλλά και τη συμμετοχή νέων. Η ΑΜΚ θα υλοποιηθεί σε 2 στάδια, το πρώτο αφορά αύξηση €10 εκ. και το δεύτερο, €5 εκ.

Η ΑΜΚ, σε συνδυασμό με τα θετικά αποτελέσματα της εταιρείας για το 2012 και τη δυναμική έναρξη του 2013, υπερκαλύπτουν τις ζημιές που έχει επωμιστεί η εταιρεία από την οικειοθελή συμμετοχή της στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων του Δημοσίου (PSI), η οποία ανέρχεται στα €20,3 εκ.

Οι μέτοχοι της InternationalLife μέσα από αυτή την εξέλιξη επιβεβαιώνουν με τον πλέον έμπρακτο τρόπο τη δέσμευσή τους στην εταιρεία και τη βούλησή τους να συνεχίσουν να επενδύουν στην ανάπτυξή της και να διασφαλίζουν τα συμφέροντα των ασφαλισμένων τους. Ταυτόχρονα, αναδεικνύουν τη φερεγγυότητα της InternationalLife απέναντι στους συνεργάτες και τους εργαζομένους της.

Όπως σημειώνει ο Διευθύνων Σύμβουλος της InternationalLife, κ. Γιάννης Μπράβος: «Η ΑΜΚ ύψους €15 εκ, που αποφάσισαν οι μέτοχοί μας, αποτελεί την απάντηση της εταιρείας μας στην εμπιστοσύνη που μας έχουν δείξει οι πελάτες μας όλα αυτά τα χρόνια. Σε μια περίοδο ιστορικά από τις δυσκολότερες του ασφαλιστικού κλάδου, με τις περισσότερες εταιρείες να παλεύουν για την επιβίωσή τους, εμείς καταφέραμε το 2012 να αυξήσουμε την κερδοφορία μας και την πελατειακή μας βάση και να έχουμε ένα εξίσου δυναμικό ξεκίνημα για το 2013. Αναπτυσσόμαστε με άξονα την παροχή υπηρεσιών άριστης ποιότητας στους πελάτες μας και τη διασφάλιση του υψηλού δείκτη φερεγγυότητάς μας, στοιχεία που διαφοροποιούν την InternationalLifeαπό τους ανταγωνιστές της και παρέχουν ασφάλεια στους πελάτες μας σε μια περίοδο αυξημένης ανασφάλειας σε όλους τους τομείς».

Η International Life, έχει διαγράψει μία συνεπή πορεία σε όλη τη διάρκεια της 57ετούς ιστορίας της και ανταπεξέρχεται με επιτυχία στις εκάστοτε προκλήσεις, λαμβάνοντας πάντα υπόψη το συμφέρον των πελατών, των συνεργατών της και της ασφαλιστικής αγοράς.