Δευτέρα, 18 Ιούνιος 2012 12:15

ΕΑΔΕ: Ο ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΑΓΕΙ ΤΗΝ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ

Με δυσάρεστη έκπληξη και απορία βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες να διαρρέονται επιλεκτικά  στον Τύπο, διάφορα , σχετικά με το τελικό κείμενο που φαίνεται ότι διαμορφώνεται και που αφορά το σχέδιο της Τειρεσίας  ΑΕ για την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση.

Έχουμε εκφράσει σε όλους τους τόνους και με πολλούς τρόπους ότι εμείς επιθυμούμε και προσβλέπουμε στην πραγματική εξυγίανση όλης της ασφαλιστικής αγοράς. Όμως τίποτα δεν μας πείθει ότι αυτή είναι η ειλικρινής αρχή για την επιδίωξη αυτή.

Όλοι οι Σύλλογοι, μέσω της ΕΑΔΕ, έχουμε καταστήσει σαφή την αντίθεσή μας σε ένα σχέδιο ελέγχου της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης με διαβλητούς, αδιαφανείς και εκβιαστικούς τρόπους.

 Το απαράδεκτο κείμενο που μας παρουσιάσθηκε έδινε την δυνατότητα στην Ασφαλιστική Επιχείρηση, μονομερώς να κρίνει την παραβατική συμπεριφορά του συνεργάτη της, και  χωρίς καμία αιτιολόγηση, αλλά και δυνατότητα αντίλογου ,να τον καταχωρεί στον Τειρεσία.

Το σχέδιο αυτό το καταγγείλαμε εξωδίκως, υποβάλλαμε τις νομικές και ουσιαστικές ενστάσεις μας και θέσαμε όλους ενώπιον των ευθυνών τους, και την Τράπεζα, που είναι ο εμπνευστής του σχεδίου, και την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών και την Τειρεσίας ΑΕ, που είναι οι ηθικοί και άμεσοι αυτουργοί του εγχειρήματος.

Το σύστημα αυτό που προετοιμάζουν, δεν οδηγεί στην εξυγίανση της ασφαλιστικής αγοράς, αλλά στην συρρίκνωση και εξαφάνιση της ανεξάρτητης διαμεσολάβησης, και την δημιουργία ενός απολύτως ελεγχόμενου ολιγοπωλιακού συστήματος που θα έχει συνέπειες αρνητικές και στην αγορά αλλά και στον καταναλωτή, για τον οποίο υποτίθεται ότι φροντίζουν.

Αναμένουμε ότι οι απόλυτα τεκμηριωμένες νομικά και ουσιαστικά αντιρρήσεις μας θα ληφθούν σοβαρά υπ΄ όψιν καθώς δεν επιδέχονται αντιλόγου και αμφισβήτησης.

Στην αντίθετη περίπτωση ο δρόμος της δικαίωσης θα είναι μακρύς, δύσβατος αλλά και αναπόφευκτος.

 

 Τα Μέλη της Ε.Α.Δ.Ε.

ΠΟΑΔ, ΣΕΜΑ, ΠΣΑΣ, ΠΣΣΑΣ